недеља, 9. децембар 2012.

Šta je AtlasPROfilax® metod?


AtlasPROfilax® je metod, u svetu jedinstven, kojim se precizno, bezopasno i trajno uklanja neprirodna rotacija atlasa, prvog pršljena kičme odnosno vrata. Ovo nepravilno zakrenuće atlasa je urođeno i sa njim se rađa velika većina (oko 99%) ljudi. Metod je prirodan, nemedicinski i za njega nije potrebna nikakva prethodna dijagnostika.

Autor metoda AtlasPROfilax® je Švajcarac Rene Klaudius Šimperli (René-Claudius Schümperli), dr E.M.


Doktor energetske medicine Rene Klaudius Šimperli je svoj revolucionarni metod ispravljanja atlasa, prvog pršljena vratne kičme, ustanovio 1993. godine. Sa problemima koji nastaju zbog zakrenuća atlasa upoznao se iz ličnog iskustva - posle teškog pada, u kojem je dobio jak udarac u glavu, atlas mu se zarotirao i nagnuo. Posle toga nastali su bolovi u leđima, netabilnost tela, veoma loše varenje, fobije i druge tegobe.

Šimperli se trudio da sakupi što više informacija o postojećim metodima terapije. Uverio se da hiropraktičko nameštanje pršljena dovodi do kratkotrajnog poboljšanja, ali zatim može dovesti do još goreg stanja, u nekim slučajevima puno težeg od prethodnog. Zaključio je i da nameštanje atlasa kroz usta, kako ga neki obavljaju, nije dovoljno efikasno.

Posle iscrpnog istraživanja razvio je sasvim nov, revolucionaran metod, zasnovan na upotrebi posebne sprave, vibracionog aparata koji svojim dejstvom atlas vraća u ispravan položaj. Do konačnog rešenja isprobao je čak šest prototipova.

Lično je, po sopstvenim rečima, doživeo novo rođenje, otklonio je sve zdravstvene smetnje, atlas mu je vraćen na pravo mesto. Nakon toga stekao je želju da pomogne svima kojima pogrešan položaj atlasa ugrožava zdravlje i, u nekim slučajevima, stvara hendikep.

O problemima koji mogu nastati zbog zakrenuća i zakošenja atlasa pisaću u narednim postovima. Veliki broj tih problema, nažalost, iskusio sam lično. Naravno, pisaću i o dobrobiti koja nastaje nameštanjem ovog pršljena. I sve to iz prve ruke. :)

1 коментар: