среда, 12. децембар 2012.

Jedno pozitivno iskustvo


Juče sam posetio svog dragog prijatelja Nikolu Kosanovića. Nikolu sam pre nekoliko godina susretao relativno često. Uglavnom je to bilo na takmičenjima u gou (bilo kao takmičar bilo kao Nikolin trener) ili na okupljanjima Mense Kragujevca. U međuvremenu sam, zbog nekih privatnih obaveza i pogoršanja zdravlja, prestao da učestvujem u takvim događajima.

Razlog jučerašnje posete je vezan za nameštanje atlasa. Naime, pre nekoliko meseci, pri jednom slučajnom susretu, Nikola mi je rekao da je prošle godine bio na tretmanu nameštanja atlasa i da ima veoma pozitivno iskustvo u vezi toga.

Sada, pošto sam i ja uradio korekciju položaja atlasa, bio sam nestrpljiv da tu vest podelim sa Nikolom i da razmenimo iskustva.

Nikola Kosanović

Nikola je svoj atlas namestio u maju prošle godine, u Atenici kod Čačka, kod dr Nebojše Milikića, jednog od petoro osoba u Srbiji sa zvanjem atlasprof i sertifikatom da mogu da nameštaju atlas metodom AtlasPROfilax®. Pošto je imao veoma pozitivne rezultate, Nikola je odlučio da istim tretmanom nagradi i svog sina i suprugu. Kako je u međuvremenu otvoren AtlasPROfilax® centar i ovde, u Kragujevcu, oni su ovaj tretman obavili kod Predraga Đorđevića.

Kakve su, ukratko, koristi koje je Nikola dobio korekcijom atlasa? Za ovaj tretman odlučio se zbog dugogodišnjih upornih glavobolja, koje nije uspeo trajno da otkloni nikakvim konvencionalnim medicinskim tretmanom. Štaviše, nije pronađen ni pravi uzrok ovih glavobolja i pored brojnih ispitivanja, uključujući i magnetnu rezonancu.

Prošlo je više od godinu dana otkako je Nikola namestio atlas. U međuvremenu, glava ga nije zabolela nijednom! :)

Osim toga, došlo je do još jednog pozitivnog rezultata, potpuno neočekivanog. Naime, Nikola više nema ravne tabane, što je bio problem sa kojim se nosio od ranog detinjstva. Nameštanje atlasa pokrenulo je samoisceljujuće moći organizma i u zdrav položaj se dovela ne samo kičma, već i stopala. To ga je toliko ohrabrilo, da se učlanio u planinarski klub i sada aktivno učestvuje i u dužim planinarskim akcijama. :) 

Autor bloga, Zoran Janković, i Nikola Kosanović (desno)

Nadam se da ću u skorijoj budućnosti i ja moći da se odvažim da krenem u neki planinarski pohod. :)

Нема коментара:

Постави коментар